Τι είναι;

Οι φωτοχρωμικοί φακοί σκουραίνουν ανάλογα με την έκθεση τους στην UV ακτινοβολία και αποχρωματίζονται πιο γρήγορα από ποτέ ενώ προσφέρουν 100% προστασία από τις επιβλαβείς ακτίνες του ηλίου αλλά και το μπλε φως.

Γιατί να επιλέξω φωτοχρωμικούς φακούς;

Το πλεονέκτημα των φωτοχρωμικών φακών είναι να ρυθμίζουν την κατάλληλη ποσότητα φωτός που εισέρχεται στα μάτια σας με αποτέλεσμα την διαυγή και ξεκούραστη όραση χαρίζοντας παράλληλα και τη μέγιστη προστασία στην ακτινοβολία UV.

Οι φακοί αντιδρούν άμεσα (μέσα σε 30’’) στην έκθεση τους στην ακτινοβολία UV. Το επίπεδο σκουρότητας εξαρτάται από την ποσότητα της UV ακτινοβολίας που υπάρχει στο περιβάλλον, την ώρα και την θέση του ήλιου.  Ενώ αποχρωματίζονται τη στιγμή που δεν υπάρχει παρουσία UV ακτινοβολίας. Ένας εκτιμώμενος χρόνος για πλήρη αποχρωματισμό είναι έξι με δέκα λεπτά. Ο σταδιακός αποχρωματισμός βοηθάει στην ευκολότερη και φυσικότερη προσαρμογή των ματιών στις νέες συνθήκες φωτισμού.

Οι φωτοχρωμικοί φακοί προσφέρουν 100% προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB.  Το ηλιακό φως εμπεριέχει 2 τύπους βλαβερών μήκων κύματος, τις UVA & UVB. Οι ακτίνες UVA εισέρχονται βαθιά στο δέρμα με αποτέλεσμα να γερνούν το δέρμα γρηγορότερα. Οι UVB ακτίνες είναι κυρίως υπεύθυνες για τα εγκαύματα από τον ήλιο.

Όλοι οι φακοί μειώνουν την έκθεση στο μπλε φως σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο. Καθώς οι φακοί αντιδρούν στην έκθεση τους στην UV ακτινοβολία σκουραίνουν και μειώνουν περαιτέρω την έκθεση των ματιών στο μπλε φως. Εσωτερικά οι φακοί λόγω του χρωματισμού που έχουν σας προστατεύουν από το μπλε-μωβ φως που εκπέμπουν οι τεχνητές πηγές φωτός (LED λάμπες και οι λάμπες φθορίου, ηλεκτρονικές συσκευές, λάμπες αλογόνου).

Για περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινίσεις επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών