Το 1928 ο Κωνσταντίνος Καρακάσης εγκαινιάζει το πρώτο κατάστημα μιας επιχείρησης που έμελε να έχει μακρά ιστορία στην Ελλάδα στον χώρο των οπτικών.

Το πρώτο αυτό κατάστημα ανοίγει στον Πειραιά. Εκτός από οπτικά είχε και φωτογραφικά είδη – μιας και εκείνη την εποχή οι δύο αυτοί κλάδοι συνυπήρχαν (κυρίως λόγω των φακών). Το κατάστημα ήταν πρωτοποριακό, αποτελούσε, από τους πρώτους εισαγωγείς γυαλιών ηλίου, ενώ και τα γυαλιά οράσεως που παρείχε χαρακτηρίζονταν από την ποιοτική τους υπεροχή – κάποια μάλιστα κατασκευάζονταν από την ίδια την επιχείρηση.

Σύντομα η φήμη του καταστήματος εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την τότε πόλη των Αθηνών.

Αυτή η φήμη επέτρεψε στην επιχείρηση, να αναπτυχθεί ραγδαία, μέσα στην δεκαετία του 30 υπήρχαν πλέον αρκετά υποκαταστήματα σε όλη την Αθήνα κάνοντας με αυτόν τον τρόπο την επιχείρηση την πρώτη αλυσίδα οπτικών στην Ελλάδα! Παράλληλα η επιχείρηση επεκτάθηκε και σε άλλους κλάδους (Κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών).

Δυστυχώς ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος που ακολούθησε την δεκαετία του 40 και η κατοχή, κατέστρεψαν τον οικονομικό ιστό της χώρας, μια επιχείρηση η οποία τότε είχε την μορφή αλυσίδας και βασίζονταν στην υψηλή κατανάλωση ήταν δύσκολο να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά, ως εκ τούτου οικονομικά προβλήματα προέκυψαν κυρίως λόγω της δραματικής μείωσης της κατανάλωσης και η επιχείρηση πέρασε μια δύσκολη δεκαετία.

 

Διατηρώντας το πνεύμα με το οποίο ξεκίνησε η επιχείρηση το 1928 της πρωτοπορίας και της υψηλής ποιότητας η επιχείρηση Karakassis Optics σήμερα εξυπηρετεί πελάτες από όλη την Ελλάδα αλλά ακόμα και από το εξωτερικό. Το κεντρικό κατάστημα έχει γίνει πλέον διώροφο διαθέτοντας τεχνολογικά εξελιγμένο εξοπλισμό και ολοκληρωμένες συλλογές από τους μεγαλύτερους οίκους του εξωτερικού.

Shopping cart0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών