Η ιστορία μας

Η ιστορία ξεκινάει από παλιά…

Το 1928 ο Κωνσταντίνος Καρακάσης εγκαινιάζει το πρώτο κατάστημα μιας επιχείρησης που έμελε να έχει μακριά ιστορία στην Ελλάδα στον χώρο των οπτικών.

Το πρώτο αυτό κατάστημα ανοίγει στον Πειραιά. Εκτός από οπτικά είχε και φωτογραφικά είδη – μια και εκείνη την εποχή οι δύο αυτοί κλάδοι συγχέονταν (κυρίως λόγω των φακών). Το κατάστημα ήταν πρωτοποριακό, αποτελούσε, από τους πρώτους εισαγωγείς γυαλιών ηλίου, ενώ και τα γυαλιά οράσεως που παρείχε χαρακτηρίζονταν από την ποιοτική τους υπεροχή – κάποια μάλιστα κατασκευάζονταν από την ίδια την επιχείρηση.

Σύντομα η φήμη του καταστήματος εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την τότε πόλη των Αθηνών.

 

Αυτή η φήμη επέτρεψε στην επιχείρηση, να αναπτυχθεί ραγδαία, μέσα στην δεκαετία του 30 υπήρχαν πλέον αρκετά υποκαταστήματα σε όλη την Αθήνα κάνοντας με αυτόν τον τρόπο την επιχείρηση την πρώτη αλυσίδα οπτικών στην Ελλάδα! Παράλληλα η επιχείρηση επεκτάθηκε και σε άλλους κλάδους (Κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών).

Δυστυχώς ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος που ακολούθησε την δεκαετία του 40 και η κατοχή, κατέστρεψαν τον οικονομικό ιστό της χώρας, μια επιχείρηση η οποία τότε είχε την μορφή αλυσίδας και βασίζονταν στην υψηλή κατανάλωση ήταν δύσκολο να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά, ως εκ τούτου οικονομικά προβλήματα προέκυψαν κυρίως λόγω της δραματικής μείωσης της κατανάλωσης και η επιχείρηση πέρασε μια δύσκολη δεκαετία.

 

 

Τέλη της δεκαετίας του 60 αναλαμβάνει τα ινία της επιχείρησης ο Μιχαήλ Καρακάσης, φέρνοντας νέα πνοή και επαναπροσδιορίζοντας το προφίλ της. Η έδρα μετακινήθηκε στο Κολωνάκι στην διασταύρωση Σόλωνος και Ομήρου, όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα. Στην δεκαετία του 70 και του 80 η επιχείρηση πλέον καθιερώνεται στην περιοχή, χτίζοντας σταθερή πελατεία και πρωτοπορώντας για άλλη μια φορά εισάγοντας μοναδικά και ποιοτικά μοντέλα οπτικών.

Την δεκαετία του 2000 η επιχείρηση εισήγαγε στην γκάμα των προϊόντων της και τα ακουστικά βαρηκοΐας αντιπροσωπεύοντας και σε αυτό τον τομέα υψηλής ποιότητας προϊόντα με υψηλού επιπέδου υποστήριξη μετά την πώληση.

Διατηρώντας το πνεύμα με το οποίο ξεκίνησε η επιχείρηση το 1928 της πρωτοπορίας και της υψηλής ποιότητας η επιχείρηση Karakassis Optics σήμερα εξυπηρετεί πελάτες από όλη την Ελλάδα αλλά ακόμα και από το εξωτερικό. Το κεντρικό κατάστημα έχει γίνει πλέον διώροφο διαθέτοντας τεχνολογικά εξελιγμένο εξοπλισμό και ολοκληρωμένες συλλογές από τους μεγαλύτερους οίκους του εξωτερικού.